Yazı İçeriği

Mailing Tasarımı Nedir?

Mail marketing tasarımları karşımıza grafikler, gifler, videolar, resimler şeklinde çıkabilir. Bazen de bir e-posta tasarımı basit ve sadece metin tabanlıdır. Mail marketing tasarımı firmanızın vitrinidir, firmanızın kimliğini ve nasıl çalıştığını gösteren çok önemli bir parçadır. Mail marketing tasarımınızın çok iyi olması tıklanma oranlarınızı artırır, tasarımınızın spam filtreleri tarafından belirlenen kriterlere uyması da çok önemlidir aksi halde mailiniz spama düşer ve alıcıya ulaşamaz.

Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ve her şeyin hızlı bir şekilde halledilmesiyle mail kullanımı artmıştır. Mail marketing kullanımının temel amaçlarından birisi de zaten kişilerin ve/veya firmaların birbirleriyle hızlı bir şekilde iletişim kurmak istemeleridir. Kullanımı bu kadar yaygınlaşan mailin tasarımı da bu konuda ayırt edici bir unsurdur. Mailinizin tasarımının profesyonel bir şekilde hazırlanması, dikkat çekici olması sizin mailinizin daha görünür olmasını sağlayacaktır.

MAİL MARKETING TASARIMI NASIL YAPILIR VE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Mail marketing firmaların ürünlerinin ve hizmetlerinin tanıtılmasını sağlayan online pazarlama tekniğidir. Online olduğu için mail marketing işleminin maliyeti çok düşüktür ama tasarımının çok kaliteli olması en önemli şarttır. Çünkü bu pazarlama tekniğinde asıl öne çıkan şey tasarımdır.

Tasarıma başlanmadan önce mail marketing tasarım örneklerinin iyice araştırılması çok önemlidir. Böylece zihniniz canlanır, daha az hata yaparsınız ve başarılı olma ihtimaliniz daha yüksek olur.

Tasarımın en önemli noktalarından birisi renk kullanımıdır. Renk kullanımının temiz ve doğru olması gerekir, mesajınızı direk vermek ve kafa karışıklığı yaratmamak için karışık renklerin kullanılması pek uygun olmayacaktır.  Tasarımda firmanızın logosunun kullanılması şarttır aslında buradan yani firmanızın logosundan yola çıkarak uygun renkleri kullanabilirsiniz.

Mail tasarımının bir diğer önemli noktası ise kullanılan görsellerin bütünlüğüdür. Kullanılan görsellerin birbirlerini tamamlar nitelikte olması gerekir. Tasarımda kullanılan görsellerin boyutlarının büyük olmamasına da dikkat etmek gerekir. Mail tasarımında büyük boyutlu dosyalar ve resimler eklendiği zaman açılması zaman alabilir bu yüzden kullanılan dosyaların ve resimlerin boyutlarının küçük olması gerekir.

Tasarımda kullandığınız dilde dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir. Burada hedef kitle kendisini özel hissetmeli, markayla bir bağ kurmalı bu yüzden kurulan diyaloğun samimi olması gerekmektedir.

En son aşama ise yapılan tasarımın zamanlamasıdır. Gönderinin zamanlaması da tasarım kadar önem arz etmektedir. Gece saatlerinde etkileşimin az olacağı kişilerin maillerini kontrol etmeyeceği pasif zamanlardır. Gündüz özellikle de öğlen saatleri maillerin aktif kişilerin maillerini kontrol ettiği ve etkileşimin yoğun olduğu zamanlardır. Maili gönderirken zamanlamasını da doğru bir şekilde ayarlamak oldukça önemlidir.

En son olarak mail marketing ölçülerinden bahsetmek gerekirse daha önce de belirttiğimiz gibi boyutlarının yüksek olması mailin açılma süresini uzatır. Mailin boyutlarının 600 px-700 px olması gerekmektedir. Burada kullanılan görsellerin de JPEG ve PNG formatında olması gerekmektedir. PDF formatında olması görsellerin hedef kitleye ulaşmadığını ve mailin güvenilirliğini zedelediği için bu formatta kullanılması uygun olmaz.