Yazı İçeriği

Anahtar kelimeler, bilgi alma ve tetkik esnasında bir endeks ya da husus terimi ya da husus başlığı ya da tarifleyici olarak bir içeriğin hususunun özünü yakalayan terimlerdir. 

Google’da anahtar sözcük incelemesi yapar iken izlenecek ilk yollar şu şekilde sıralanabilir: 

#1 

Google’ın otomatik doldurma ya da tamamlama fonksiyonu arama yapanların düşüncelerini tamamlamalarına yardımcı olur. Bu, tetkik başlamak amacıyla en iyi yerdir. Bu aynı vakitte anahtar sözcük planlayıcı araçlarında tanımlanması daha zor olabilecek uzun kuyruklu anahtar sözcük öbeklerini açıklamak amacıyla yararlı bir yöntemdir. 

#2 

Otomatik doldurma fonksiyonuna benzer şekilde, Google arama neticesi sayfasının altında “ilgili aramalar” listesi gösterir. Anahtar sözcük incelemesine başlarken bakacağınız ilk şeylerden biri de bu olmalıdır. 

#3 

Google Ads Anahtar Kelime Planlayıcı, fazlası internet yöneticisinin daha derinlemesine tetkikleri başladığı yerdir. Seçtiğiniz yeni bir anahtar sözcüğü arayarak başlayabilirsiniz. Ardından, yazdığınız anahtar sözcük amacıyla ortalama aylık aramalar, rekabet ve tavsiye edilen önerinin yanı sıra başka tavsiye edilen anahtar sözcükler ve sözcük öbekleri sunulur. Alternatif kategorilerin adedi genelde hususun tanınmışlığına bağlıdır. 

#4 

Webmasterdaki Google Arama Konsolunda en çok aranan sorguların yanı sıra arama yolu ile tespit edilen en tanınmış internet sayfalarını bulabilirsiniz. Bu araçla, sitenize belirli dönemlerde trafik çeken en çok sorulan sorguları inceleyebilirsiniz. Aynı vakitte sitenize en çok trafiği çeken içeriği de görebilirsiniz. 

#5 

Google Trendler, belirli bir anahtar sözcüklerin doğru varyasyonunu seçmede yararlı olabilir. Bu araç, bir anahtar sözcüklerin genel “zaman amacıyla gündemle ilgisini” gösterir ve ilaveten belirli terimler amacıyla bir ön görü içerir. 

Sonuç 

Google anahtar kelime incelemesi yapar iken, yararlı hususları ve anahtar sözcükleri belirlemenize yardımcı olması amacıyla bu araçları kullanarak başlayabilirsiniz, sonrasında amaç kitlenize hitap eden kaliteli içerikler oluşturup paylaşmanız gerekir. 

Sebebi her şeyden evvelce asli amaç, içeriğinize trafik çekmek ve başkalarının natural olarak içeriğinizi paylaşmasını ve ona bağlanmasını sağlamaktır.