Yazı İçeriği

Kurumsal arayüz dizayn alakalı sektörde ön plana çıkabilmek amacıyla ilk mühim faktör rolündedir. Kurumsal kimliğin ön plana çıkartılabilmesi amacıyla onlarca alt faktör bulunmaktadır. Ve her faktör kurumsal arayüz dizaynı esnasında müşterinin amaç kitleye yönelebilmesi amacıyla gereklidir. Dilerseniz bütün öğeleri kısaca ele alalım ve ehemmiyetlerinden bahsedelim. 

Kurum Adının Kurumsal Kimlikteki Önemi 

Kurumun adı muhakkak kurumsal kimliğin ön plana çıkartılabilmesinde alakalı sektöre hitap etmelidir. Sektöre ideal bir isim ile giriş yapılmalı ve bu isim internet sitesinin adı ile uyumlu duruma getirilmelidir. Aşırı uzun isimlerle kurulan internet sitesi isimlerinden kaçınılmalı ve mümkün kullanıcı kitlesinin aklında basit kalabilme özelliğine sahip olmalıdır. 

Kurumsallık Sloganlardan Geçer 

Kurumsal arayüz dizaynı esnasında sektörünüze ve yaptığınız işe ideal en az bir adet akılda kalıcı ve güvenilirlik temsil eden slogan seçilmelidir. Bu slogan adedi isterseniz arttırılmalı ama her biri güvenirliği oluşturulan işi temsil etmelidir. 

Logo'nun Web Tasarımdaki Önemi 

Kurumsal kimliğinizi yansıtacak ve işiniz ile alakalı her resmi evrakta yer alacak en az bir adet ideal logonuz bulunmalıdır. Bu logo ya da logolar antetli evraklarınızdan kartvizitlerinize dek bütün kurumsal işlerinizde kullanılmalıdır. Böylece akılda kalıcı ve kaliteli bir gözlem yaratmış olacaksınız. Logonuz sektörünüz, şirketinizin ismi ve yaptığınız işe ideal olarak tasarlanmalıdır. Web sitenizin dizaynı esnasında meydana çıkartılan ana şablona ideal renklerden oluşturulmalıdır. 

Amblemler ve Renklerin Web Tasarımdaki Önemi 

Kurumsal arayüz dizaynı esnasında amblemler ve sarfedilen renkler de alt faktörlerden biridir. Ürün ya da hizmet ağınıza ideal amblem ve renk tonlarını seçmeli ve mümkünse orjinal olarak tasarlanmalıdır. İnternet ortamından hazır alınan görseller seçilmemelidir. 

Web Tasarımda Hem Pratiklik Hem Fonksiyonellik 

Kurumsal kimliğinizi iyi ve tesirli yansıtmak amacıyla arayüz dizaynınızın da kullanıcı doğrulusunda basit algılanması gereklidir. İşinize ideal kategoriler, alternatifler ve alt başlıklar ideal yere yerleştirildikten sonra ürün ya da hizmetleriniz ile alakalı alakalı görseller hazırlanmalı ve kullanıcı doğrulusunda zorluk çekmeden bulunmalıdır. Bu amaçla gerektiğince yalın olmalıdır. Sadeliğin yanına eklenenin prestijli bir manzara de unutulmamalıdır.  Fonksiyonel olması da kullanıcının aradığının kısa sürede bulunmasıdır. Kullanıcı internet sitenizde dolaşırken amacındaki ürün ya da hizmetlerinize birkaç tık ile ulaşmalıdır. Hedef kitlenizdeki kullanıcı internet sitenizde aradığını ilk bir dakika ortamında bulabilmelidir. Aksi durumda potansiyel bir müşteri kaçırmış olabilirsiniz. Bu amaçla arayüz dizaynında fonksiyonellik gerektiğince ehemmiyet arz etmektedir. 

Web Tasarımın Estetik Görünmesi 

Kurumsal tasarımlar estetik ve basit algılanabilir bir düzeyde olmalıdır. Karmaşık renkler, komplike alternatifler ve kategorilerinizi gerektiğince azaltmalı ve çok çok ürün çeşitliliğiniz yok ise büyük görselli ve uzun sayfa açılımlarından uzak durulmalıdır. 

Sosyal Platformlarda Aktif Olmanın Web Tasarımdaki Önemi 

Web sitenizde potansiyel müşteri ağınıza ayırabileceğiniz ufak ama estetik bir manzaraya sahip olan Sosyal alanınız olmalıdır. Bu alanınızda tanınmış sosyal medyalardaki hesaplarınıza basit ulaşılabilmeli ve ayrıca müşterilerinize ideal ve tesirli promosyonlarınız ile tesirli ve kısa sözlerinizi sergileyebilmelisiniz. 

İşinizin Dışına Çıkmayın 

Kurumsallığınızı yansıtmak isterken yaptığınız iş ve bulunduğunuz sektörün dışına çıkarak sizinle ilgisi olmayan gereç ve fonksiyonlardan uzak durun. Ayrıca slogan ve promosyonlarınızda muhakkak işinizin sınırlarında kalmalıdır. Böylece kurumsal kimliğinizdeki güvenilirlik artacak ve müşterilerinizde olumlu bir tesir yaratabileceksiniz.